Advies, training en actie op de werkvloer van het MKB

Ik zoek problemen

Ken je dat?

’s Avonds aan de eettafel dwalen je gedachten af naar gedoe op het werk. Je krijgt de verhalen van je gezin niet mee. Je merkt wel dat ze ineens alleen met elkaar praten.

Na het eten klap je je laptop open. Werk. Zucht.

Om het werk uit te stellen ga je eerst naar LinkedIn. Je ziet een artikel ‘Ik zoek problemen’.

‘Ik heb er genoeg’ denk je, ‘maar die los ik zelf wel op.’

Nadat je het artikel hebt gelezen ga je naar de genoemde website.

Daar staat dat ze jouw praktische problemen oplost, zodat jij ze uit je hoofd kunt zetten.

Hm, iets met operationele processen en medewerkers. Brandjes blussen én structuur aanbrengen. Herkenbaar. Die brandjes blus jij de hele dag door, maar je komt niet meer toe aan de structuur in en groei van je bedrijf.

Je bent ondernemer geworden omdat je meer vrijheid wilde. Zélf bepalen wat je doet en vooral wanneer. Nu wordt je opgeslokt door dagelijks gedoe. Zelfs als je niet op je werk bent. Zoals nu.

Je verlangt naar dagen waarop je níet aan gedoe in je bedrijf denkt. Dat je gewoon met je gezin aan tafel zit te kletsen over de spreekbeurt van je dochter en die leuke klasgenoot van je zoon. Dat je ’s avonds, als de kinderen op bed liggen, iets met je geliefde kunt doen in de plaats van achterstallig werk wegwerken.

Als je eindelijk op bed ligt besluit je om morgen écht de boel op je bureau weg te werken. Je lost je eigen problemen wel op. Je weet namelijk zéker dat jij het beter kunt dan ieder ander.

De volgende dag ontwijk je de werkvloer. Als je dáárheen gaat weet je zeker dat je niet toekomt aan die stapel op je bureau.

Terwijl je naar de rommel op je bureau staart, zwaait de deur open. Je bent nodig op de vloer. Gedoe.

En aan het eind van de dag is werkelijk níets van wat je had gepland af gekomen.

Als je nou toch wat zaken zou uitbesteden. Dat je precies aangeeft wat er nodig is. Dat jij het gewoon niet meer allemaal alleen hoeft te doen.

Stel dat je dan een keer vrij kunt nemen om samen met je gezin op pad te gaan. Stel dat je, wanneer het jou uitkomt, jouw pragmatische sidekick kunt inschakelen. Die ene, die problemen zoekt. 

E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn