NRdoet
Voor veiligheid op de werkvloer in Groningen, Friesland en Drenthe

Mijn missie is het helpen voorkomen van arbeidsongevallen op de werkvloer van het MKB

 

Medewerkers 

Medewerkers op de werkvloer van het kleine MKB heeft vaak geen tijd om zich te verdiepen in  de risico's waar ze mee te maken hebben of kennis van hun rechten en plichten. 

Daarbij zijn binnen het kleine MKB vaak geen interne personeelsfunctionaris of veiligheidskundige die iets kan uitleggen. 
Soms is er bij medewerkers sprake van laaggeletterdheid of een sociale achterstand en is het lastig om zichzelf te informeren. Hard werken kun je zeker aan hen overlaten en daar schuilt juist het gevaar. Hard werken zonder kennis van de risico's veroorzaakt verzuim en ongevallen.

Ik ben de veiligheidskundige die de Arbowetgeving en het proces rondom veiligheid simpel en praktisch maakt, in een taal die iedereen snapt.Simpel en praktisch

Vaak doen we ons werk omdat we dat nou eenmaal al jaren doen. We verliezen oog voor veiligheid, vinden verandering steeds lastiger en het lukt niet altijd meer om plezier te hebben in wat we doen. Mijn doel is het vergroten van veiligheid op de werkvloer van het kleine MKB in de breedste zin van het woord. Dus niet alleen praktisch, maar ook gericht op het welzijn van de medewerkers.

Dat doe ik met ondersteuning waarbij ik exact geef wat nodig is, waar het nodig is en wanneer het nodig is. Niet meer, maar ook zeker niet minder. We starten altijd met de RI&E om boven water te krijgen welke risico's er zijn.

De preventiemedewerker en de mensen op de werkvloer help ik door zinvolle, praktische acties en tools te geven. Dan kan iedereen gewoon lekker aan het werk zijn. Veilig en met een positieve mindset


Ervaring

 De afgelopen 24 jaar heb ik ervaring opgedaan met onder meer projectmanagement, lean-methodieken, contractmanagement van schoonmaak en afval en teammanagement in een wereld van logistiek, transport, schoonmaak en productie. Nu doe ik Risico Inventarisaties en geef ik diverse soorten trainingen aan medewerkers op de werkvloer. Denk aan praktijkdocenten, beroepschauffeurs (code95), schoonmakers en monteurs. 

Kortom, ik ondersteun als veiligheidskundige en trainer het MBK op gebied van veiligheid.

Voor mij is dit een fantastische werkomgeving, want ik heb altijd het meest geleerd en genoten van en met de mensen op de werkvloer. 

 


Actie!

Ellenlange vergaderingen. Oneindige agenda's. Acties die niet worden opgepakt. Langdurig wachten op toestemming van budgethouders. Echt, je kunt me niet moedelozer krijgen. Ik heb teveel energie en ben te daadkrachtig om daar op te zitten wachten.  

Ik word dan ook blij van korte overleggen met de mensen die direct betrokken zijn bij de operatie. De experts dus. Dan komen de zaken bijna vanzelf voor elkaar.  

Hoewel je brandjes misschien het liefst wilt voorkomen, ben ik dol op het blussen. Snelle acties, maar wel met een duurzaam resultaat. Want zonder een goede structuur, waarmee je brandjes voortaan kunt voorkomen, laat ik je niet achter.   

 

Lean

Ontzettend gaaf vind ik het toepassen van lean tools en methodieken. Lean in de operatie is de basis van mijn aanpak. Ik pas alleen toe wat echt iets toevoegt aan de omgeving van de mensen, de veiligheid en het proces. 


NRdoet

NRdoet staat voor Natascha Russchen 'doet'. Ik maak namelijk zaken 'van doen'.  

Met mijn analytisch vermogen, het gen om direct een oplossing te zien, de kunst om structuur aan te brengen in een veelheid van taken en mijn daadkracht ben ik jouw perfecte Sidekick. Ik ben voor een pragmatische aanpak, dus nuttig en praktijkgericht. Ik werk doelgericht en gebruik relevante hulpmiddelen die voor iedereen makkelijk zijn toe te passen.

Nieuwsgierig of dit klopt? Neem contact op.

 

Privé

Samen met mijn gezin woon ik in het prachtige Haren bij Groningen. Daar genieten we van ons samenzijn, ons huis, de bossen, de mensen... kortom, van ons leven! 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn