NRdoet
Training Leefstijl & Mindset

Training Leefstijl & Mindset voor arbeidskrachten en direct leidinggevenden

Tijdens deze training richten we ons op zowel leefstijl als mindset, omdat beide een belangrijke invloed hebben op het persoonlijke en professionele leven van medewerkers.

Bij een ongezonde leefstijl kun je denken aan onvoldoende beweging, roken, teveel alcohol drinken, ongezonde voeding en te weinig ontspanning.Iemand die ongezond en ongelukkig is kan eerder uitvallen door gezondheidsklachten en iemand die onvoldoende ontspanning kan vinden heeft meer kans op een burn-out.


Bereik veiligheid, prestaties en welzijn op zowel persoonlijk als professioneel vlak.


Leefstijl gaat over de manier van leven en kan zowel positieve als negatieve effecten hebben. Ongezonde aspecten zoals gebrek aan beweging, roken, overmatig alcoholgebruik, ongezonde voeding en onvoldoende ontspanning kunnen leiden tot diverse problemen, zowel op het werk als privé.

Lichamelijke klachten, burn-outs en verminderde prestaties zijn mogelijke gevolgen.

Leefstijl & Mindset

Inhoud van de training


De training richt zich op het verbeteren van leefstijl en mindset.

Medewerkers leren over de invloed van BRAVO-factoren, mentale en fysieke belasting, en ontwikkelen vaardigheden om positieve veranderingen aan te brengen.

Daarnaast behandelen we de kracht van gedachten, het vergroten van zelfvertrouwen en het sturen van overtuigingen.

Concrete opdrachten helpen medewerkers bewuster te leven en grip te krijgen op hun eigen leven, wat bijdraagt aan veiligheid, prestaties en welzijn op persoonlijk en professioneel vlak.

Doelen van de training


  • Verbeteren van leefstijl en welzijn
  • Bewustwording van BRAVO-factoren (beweging, roken, alcohol, voeding, ontspanning)
  • Begrijpen en aanpakken van mentale en fysieke belasting
  • Ontwikkelen van een positieve en groeigerichte mindset
  • Versterken van zelfvertrouwen en positieve overtuigingen
  • Grip krijgen op gedachten en gedachtensturing
  • Verbeteren van veiligheid, prestaties en welzijn in werk en privéleven.

Je kracht en positieve mindset ontdekken

Ontdek de kracht van bewuste keuzes en een positieve mindset

In deze training behandelen we de BRAVO-factoren en laten we zien hoe medewerkers deze kunnen verbeteren. We besteden ook aandacht aan mentale en fysieke arbeidsbelasting, zodat medewerkers inzicht krijgen in de impact ervan op hun welzijn.


Daarnaast richten we ons op mindset, de invloed en kracht van gedachten

We leggen uit wat de statische en groeimindset is, hoe de hersenen werken en hoe we bewust invloed kunnen uitoefenen op ons leven. Met praktische opdrachten leren medewerkers zichzelf beter begrijpen en bewuster te leven.


Zelfvertrouwen en positieve overtuigingen spelen een essentiële rol in ons leven en werk.

Medewerkers met weinig zelfvertrouwen kunnen zich ongemotiveerd, onzeker of opstandig gedragen, wat de veiligheid op de werkvloer en de bedrijfszekerheid negatief kan beïnvloeden. We leren medewerkers hoe ze hun overtuigingen positief kunnen aanpassen en grip kunnen krijgen op hun gedachten, waardoor ze in staat zijn hun mooiste leven te leiden en optimaal te presteren.


Samengevat biedt deze training een holistische benadering, waarbij we zowel leefstijl als mindset behandelen. Met concrete opdrachten, inzichten en vaardigheden helpen we medewerkers om bewuster te leven, positieve veranderingen aan te brengen en hun potentieel te benutten, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.