NRdoet
Over NRdoet

Over NRdoet


Mijn naam is Natascha Russchen en het is mijn missie om de veiligheid op de werkvloer van het MKB en het (praktijk)onderwijs te vergroten. Daar hoort ook het bevorderen van het welzijn van medewerkers bij, door praktische en begrijpelijke ondersteuning op het gebied van Arbowetgeving en veiligheidsprocessen. Laten we het vooral simpel houden!


Natascha Russchen

Natascha RusschenVeiligheidskundige en Trainer voor het MKB


In het kleine MKB ontbreekt het vaak aan tijd om zich te verdiepen in de risico's op de werkvloer en rechten en plichten van medewerkers. Soms ontbreken interne personeelsfunctionarissen of veiligheidskundigen die hierbij kunnen helpen. Dit kan leiden tot verzuim en ongevallen, lage productie en onnodig verloop van personeel.

Als Arbo adviseur (veiligheidskundige) maak ik de Arbowetgeving en het veiligheidsproces eenvoudig en praktisch, in begrijpelijke taal voor iedereen.
Ervaring


Met ruim 26 jaar ervaring in projectmanagement, lean-methodieken, contractmanagement en teammanagement in logistiek, transport, schoonmaak en productie, ondersteun ik nu het MKB op het gebied van veiligheid op de werkvloer. Dit doe ik door diverse diverse trainingen te geven aan medewerkers en direct leidinggevenden, maar ook door informatie te geven die een bedrijf nodig heeft. Het meest geniet ik meest van mijn werk met en tussen de mensen op de werkvloer.
Actie!


Langdurige vergaderingen, eindeloze agenda's en acties die niet opgepakt worden, maken me moedeloos. Ik ben te energiek en daadkrachtig om daarop te wachten. Ik ben enthousiast over korte en regelmatige overleggen met de experts die direct betrokken zijn bij de operatie. Op die manier komen zaken bijna vanzelf tot voor elkaar. Hoewel het voorkómen van problemen natuurlijk ideaal is, ben ik dol op het oplossen ervan. Ik neem snelle acties, maar wel met duurzame resultaten. Ik laat je niet achter zonder een goede structuur waarmee problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen. Simpel en praktisch, zoals het hoort.


Vaak verliezen we de focus op veiligheid, vinden we verandering moeilijk en verliezen we het plezier in ons werk. Mijn doel is het vergroten van veiligheid op de werkvloer van het MKB, met oprechte aandacht voor het welzijn van de medewerkers. Ik bied ondersteuning op maat, precies waar en wanneer het nodig is. We beginnen altijd met een intake om te bepalen wat jouw organisatie nodig heeft. Ik help met ontwikkeling en zinvolle, praktische acties en tools, zodat iedereen veilig en met een positieve mindset kan werken. Mijn aanpak is lean, met alleen datgene wat waarde toevoegt aan de mensen, omgeving, veiligheid en het proces.
NRdoet


NRdoet staat voor Natascha Russchen 'doet'. Ik maak van ideeën de werkelijkheid. 


Met mijn analytisch vermogen, zicht op directe oplossingen, vermogen om structuur aan te brengen en daadkracht ben ik jouw ideale sidekick. Ik werk pragmatisch, gericht op nut en praktijkgerichtheid. Ik werk doelgericht en maak gebruik van relevante hulpmiddelen die voor iedereen gemakkelijk toe te passen zijn.


Ben je benieuwd of ik de juiste persoon voor jou ben? Neem gerust contact op en ontdek het zelf. Samen kunnen we werken aan het vergroten van de veiligheid op jouw werkvloer.
Privé


Samen met mijn gezin woon ik in het prachtige Haren bij Groningen. Daar genieten we van ons samenzijn, ons huis, de bossen, de mensen... kortom, van ons leven!


Een paar reviews

"Super workshop gespreksvaardigheden en ook nog gelachen met zijn allen en leuke casussen."


★ ★ ★ ★ ★


Sieta

GOM

" Een zinvolle training gespreksvaardigheden waar ik veel aan heb, maar ik vond de dag lang en vond het lastig om geconcentreerd te blijven. Alle complimenten voor Natascha die mijn aandacht heeft weten vast te houden."


★ ★ ★ ★ ★


Klaasje

GOM

" Natascha is een prettige docent en heeft mij goed geholpen zowel op persoonlijk vlak als voor de rol als preventiemedewerker"


Femke vd Hazel

"Super leuke vrouw!"


"Goede opleiding en we hadden een super leuke groep."


"Het was erg gezellig tijdens de lessen. Super leuke docent!"


"Natascha is een topper!"


SVS basisopleiding schoonmaken

"De manier van werken van Natascha wekt vertrouwen, is persoonlijk, open en betrokken. NRdoet staat echt voor veiliger werken."


Veiligheidskundiger

Rogier Bergsma

"Natascha kwam langs bij Werken Metzorg en legde in 1 uur uit wat veiligheid, RIE etc betekent in de praktijk. Direct voor zien van realistische achtergrondinformatie. Wat een duidelijke en direct bruikbare informatie en hulp. Ook erg laagdrempelig. Ik zou haar direct weer vragen bij een volgende klus!"


Werk en met Zorg

L. Snijder

"Natascha kwam bij ons in het Maaklab en gaf ons in korte tijd tal van 'tips and tricks' voor de veiligheid in de werkplaats. In het document wat we daarna van haar ontvingen geeft ze in heldere taal en beeld een opsomming van haar aanbevelingen, waar we gelijk mee aan de slag kunnen. Haar stijl is rustig, vriendelijk, helder en betrokken."


MAAK-Lab Gro SKKEK Maartje Peters

"Natascha heb ik leren kennen als een gedreven, resultaatgerichte en zeer toegankelijke docent. Ze staat haar mannetje als ze voor de klas staat en ze zorgt voor een prettige sfeer binnen een groep cursisten. Tot slot maakt Natascha de lesstof begrijpelijk doormiddel van heldere praktijkvoorbeelden."


Helder Chauffeurs

Arjan Atsma


"Natascha heeft bij mijn bedrijf de RI&E uitgevoerd. Het resultaat is een rapport waar ik echt wat mee kan. Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren, Natascha is een echte professional!


MijnPakketDienst

Rene de Jonge


"Bij Heusinkveld hebben we NRdoet gevraagd ons te ondersteunen bij alles wat veiligheid aangaat. Werkelijk alles wordt desgevraagd opgepakt en opgelost, van de volledige RI&E met de toets, tot toolboxen en VIB's. Met de kennis van zaken van NRdoet ben je verzekerd van een tot in de puntjes uitgewerkte veiligheidsportfolio!"


Heusinkveld

Remco Hitman


"Natascha lijkt een zesde zintuig te hebben voor het doorgronden van workflows en het spotten van bottlenecks. Ze stapt een werkvloer op, stelt twee vragen en haar eerste idee heeft zich al gevormd. Zó logisch, ik had het zelf moeten bedenken."


NS


"Als iemand het woord executiekracht begrijpt, dan is het Natascha. Of het nu gaat om (creatieve) oplossingen bedenken, de organisatorische lijnen uitzetten of om het najagen van de uitvoering. Tel daarbij op dat Natascha een prettig persoon is om mee samen te werken. Kortom: Natascha kun je om een boodschap sturen!"


NS P.J. Vos